Cazare Litoral Apartamente pe malul marii Imobiliare Litoral Apartamente Litoral Apartamente la Mare. Romania Property Romania Real Estate
litoral in Romania

Cautare rapida

Pret max.

ROMANIA Marea Neagra

 

INCADRARE    GEOGRAFICA

Litoralul romanesc se afla in tinutul Dobrogea si in judetul Constanta in    sud-estul Romaniei. Resedinta de judet, orasul Constanta, este unul dintre    cele mai vechi orase ale Romaniei, cu deschidere la Marea Neagra, port    comercial si izvor de cultura si civilizatie. Judeţul are o suprafaţă totală    de 7.055 kmp (circa 3% din suprafaţa totală a ţării) şi se situează pe locul    8 în România din punct de vedere al suprafeţei.


RELIEFUL

Podişul, cu altitudini joase, predomină ca formă de relief; lacurile,    estuarele şi lagunele sunt de asemena caracteristice acestei zone.
Dobrogea, cea mai veche provincie romaneasca, are calitatile unui tinut de exceptie.    Fiind scaldat de ape in trei parti: la vest de cursul inferior al Dunarii, la    nord-vest de Muntii Macinului, cel mai batran “pamant” al tarii, la nord    Delta Dunareana, cu insule peucine, formatiune geolocica noua si in continuua    expansiune, la est Marea Neagra; tinutul Dobrogei este unul dintre cele mai    vaste si pline de bogatii tinuturi ale Roamanie.
Datorita climei si reliefului, expus către răsărit, oferă condiţii foarte    propice pentru cultură viţei de vie. Dobrogea este celebră pentru vastele    sale podgorii care au peste 25000ha, alături de faimoasele sale centre    viticole de la Murfatlar, Medgidia, Ovidiu, Niculiţel, Istria-Babadag,    Ostrov.
La numai 24km de Constanţa se află renumita podgorie Murfatlar, unde se pot    degusta vinurile albe şi negre, dintre care cea mai mare parte sunt dulci şi    cu gust de fructe: vinul Murfatlar, Pinot Gris, Chardonnay, Muscat Otonel,    Riesling, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Lacrima lui Ovidiu, Merlot.
        Datorita mozaicului etnic care a trait pe teritoriul Dobrogei: turci, tatari,    greci, bulgari, lipoveni, armeni, germani,italieni, evrei, etc. cultura,    obiceiurile, au fost imbogatite astfel acestea rasfrangandu-se in arta    culinara, in decoratiuni, in muzica si arta.
Plaja: orientata catre est, este insorita aproape tot timpul zilei; nisipul    fin ce atinge in timpul verii temperatura de 45°C este ideal pentru    aeroterapie si bai de nisip.

 

ECONOMIE

Economia judetului Constanta prezinta caractere complexe, ponderea fiind detinuta de agricultura 707.129 ha. (din care suprafata arabila 478.449 ha, 65.287 ha. pasuni, 17.162 ha. vii si 5.029 ha. livezi), urmata de turism, transport maritim, industria constructiei de masini, chimica - de prelucrare a lemnului celulozei si hartiei. Turismul - cuprinde 740 unitati: 269 hoteluri, 236 vile turistice, 12 campinguri, 13 tabere, 174 vile bungalow si 8 unitati de tratament.

 

CLIMA si VEGETATIE

Clima: maritima de litoral caracterizata de un mare grad de stabilitate termica a atmosferei.
Temperatura medie anuala este de 11°C- media in iulie 22°C, iar in ianuarie peste 0°C. Precipitatiile sunt reduse, la fel ca si nebulozitatea atmosferica.
Vanturile dominante bat din N-E, iar briza marina racoreste aerul verii.
Factorii naturali terapeutici - optimi pentru refacere si odihna in tot timpul anului.
Salinitatea: mult mai scazuta decat a celorlalte mari; nu are maree.Este o mare tipic orientala, in care temperatura paturilor de la suprafata urmeaza evolutia temperaturii apei, atingand in timpul verii 26°- 28°C.Una dintre cele mai importante caracteristici este nepoluarea si lipsa faunei periculoase.
Vegetatia si flora: specii de plante care s-au adaptat la conditiile climaterice de umiditate redusa: flora mediteraneana si balcanica - tufe de paducei, migdali pitici alaturi de garofite, clopotei etc. Fauna este alcatuita din insecte (marele scarabeu, carabusul patat, urechelnita); reptile (broasaca testoasa de uscat si cea marina, soparla verde); mamifere (iepuri, dihorii, vulpi si harciogi) si pasari (multe specii de pescarusi).


LOCURI DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

Litoralul românesc, care se întinde pe o suprafaţă de 245km si contine: delta, braţele ei şi lagunele din partea de nord (163km), falezele, golfurile şi promontoriile.
Distractia poate continua si noaptea in : baruri, localuri de noapte, discoteci etc.Constanţa este unul dintre cele mai vechi oraşe ale României, dar şi cel mai important de pe litoral. In apropiere se afla Lacul Siutghiol. Croazierele pe acest lac sunt deosebite, deoarece vă dau ocazia să acostaţi pe Insula lui Ovidiu, locul de exil al marelui poet latin.
Puteţi să vă bucuraţi de un tur al litoralului sau al Deltei Dunării cu elicopterul, ori să trăiţi o experienţă subacvatică, în staţiunile Jupiter, Olimp şi Mangalia - care vă oferă posibilitatea cunoaşterii florei şi faunei Mării Negre, sau să zburaţi cu deltaplanul, în staţiunile Jupiter şi Costineşti.
Alte atractii sunt si: Delfinariul, Acvariul şi Planetariul din Constanţa,Centrul de Echitaţie din Mangalia.

 

OBIECTIVE TURISTICE ŞI ISTORICE

Muzeele din Constanţa alcătuiesc un punct de reper pentru cultură şi istorie: Muzeul de Istorie şi Arheologie oferă imaginea istorică a României şi a teritoriului dobrogean din timpul paleoliticului şi până; în zilele noastre. Cele mai importante vestigii sunt: Şarpele Glykon (sec II d.Hr.), Gânditorul şi Soţia sa (cultura Hamangia), Zeiţa Norocului, Zeul Pontos (sec. II-III d.Hr.) etc.
Catedrala Ortodoxă "Sfinţii Petru şi Pavel" (1885), monument religios remarcabil prin graţia şi stilul său.
Marea Moschee, construită în anul 1910, în stilul egipteano-bizantin, cu un minaret de 50m înălţime.

 

TRATAMENTE BALNEARE

Nămolul sapropelic al lacului Techirghiol, apa mării, care are o salinitate favorabilă organismului uman (16g/l) şi o temperatură de 21-23 grade C vara, apele mezotermale sulfuroase, bioclimatul marin bogat în aerosoli, soarele sunt atuurile de care beneficiază tratamentele propuse.
Aceste tratamente sunt renumite pentru refacerea corpului îmbătrânit şi contribuie la revitalizarea organismului. Bazele de tratament unde se realizează toate acestea sunt în staţiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun, Mangalia şi Techirghiol.


REZERVATII NATURALE
Masivul Cheia - pe malul stang al vaii Casimcea - adaposteste cca.565 de specii rare de flora.
Dunelele de la Agigea - comuna Agigea la 50 km. de litoraul Marii Negre -120 de specii de plante
Lacul Techirghiol - cel mai intins lac salin din Romania, cu o suprafata de 10.7 kmp.-populat cu o microfauna adaptata mediului salin alcatuita din bacterii, alege verzi, crustacee.
Reciful de la Topalu - intre Cernavoda si Harsova- cu o suprafata de 8 ha.
Cuprinde un complex de calcare de varsta jurasica a caror fauna include corali, resturi de viermi spongieri si calcarosi.
Pesterile de la Gurile Dobrogei - in apropierea comunei Limanu - cuprinde pesterile Limanu, Liliecilor, La Adam.
Pestera Liliecilor are o lungime de 480 m. Aici s-au descoperit peste 20 de specii de fosile

LACURI
Oltina, Istria, Sinoe, Corbul, Techirghiol, Siutghiol, Tatlageac

 

 

 

 

 

 

Cazare Particulari. Cazare la Marea Neagra.Cazare Hoteluri Litoral Cazare Litoral Cazare Mamaia Noutati Litoral 2010
Cazare Pensiuni Litoral Agrement Litoral Cazare Constanta Evenimente Litoral 2010
Cazare la Mare Romania Cazare Costinesti Cazare Eforie Nord Cazare Particulari Litoral
Adauga Cazare Litoral Targuri si Expozitii Atractii Turistice Oferte Speciale CostinestiPipera villa Pipera villa Pipera villa